17 lipnja 2007

PIJAVICA

Free Image Hosting at www.ImageShack.us </div

Ljudi moji još sam u šoku...
Jučer su u mom dvorištu počeli radovi.Poskidali smo ograde,počeli farbati kad je vrijeme podivljalo....
Prvo je bljeskalo,pa padalo ,pa je počelo strašno puhati i padati led.Odjednom je vani bila NOĆ i samo smo vidli gdje ulazna vrata od kuće silom skupa sa štokom hoće puknuti.U isto vrijeme kroz ta zatvorena vrata i sve zatvorene prozore(bile su i šarapolke zatvorene)ulazi voda.Ali to uopće nemrem opisati!!!Imala sam osječaj da kuća tone u vodu i puca po šavovima pa se voda probija kroz sve pore unutra.Po stepenicama je sa kata voda išla u kaskadama u prizemlje.Nema te deke i ručnika koje nismo nagurali pod prozore i vrata ali voda je išla ko da je sve širom otvoreno.Takvo je stanje trajalo skoro sat vremena...Kad se smirilo imali smo što i vidjeti!!!
Kroz dvorište nam je prošla pijavica tak da je ogromni bor izvalila iz korijena i evo kako jadan stoji...Puno mi je dvorište bilo susjedovog "krova",moji stolci sa terase su bili na sve strane,a ostale stvari koje su bile vani smo skupljali izvan dvorišta.Cijelu noć sam izbacivala vodu iz kotlovnice jer smo se bojali da ne dođe do struje i da sve ne odleti u zrak.Ma STRAŠNO!!!
Vatrogasci,policija i hitna su jurcali okolo cijelu noć.
Tek u jutro sam vidjela ostatak Lomnice...svuda kablovi od struje po cesti,poljima igralištu.Na igralištu je čak i vrtuljak (željezni)iščupalo iz zemlje.U jednom je dvorištu drvo palo na djevojčicu ali sva sreća nije teško stradala.Po svim ulicama je bilo drveća,čak je iz korijena izbacilo trešnju staru 120 godina.Drveće koje se rušilo od vjetra polomilo je betonske ograde,a o vrtovima i očerupanim plastenicima neću ni pričati.Sve su kuće mokre ko i moja iznutra,nije pomagala ni plastična stolarija...Ma nisam mogla vjerovati u to što vidim...
I onda gledam vijesti-NIŠTA...slušam radio-NIŠTA,a skoro je Lomnica nestala!!!!
Jedino su nas obavijestili da je proglašena elementarna nepogoda i da će iduća dva dana komisija hodati radi štete i da niš ne diramo....Ma bor bum maknula jer se bojim da ne padne na nekoga od nas,ali kaj bi oni kojima je odletel krov???Kaj da čekaju još koji dan komisiju????A ak padne kiša???

Mi smo danas pošto je vrijeme bilo lijepo nastavili sa radovima....Ponovo smo pofarbali železo na ogradi jer je led jučer frišku farbu ogulio,drveni dio ograde se farba i suši i za dan-dva bu postavljen."Najdraži" je danas eksperimentirao sa bojama i napravil ovu crtu sa vanjskog ruba balkona i tu smo se zgrabili jer ja sam htjela smeđu(tamnu),a on metne neku boju cigle(nije tak crvena sad kad je suha).Još bumo vidli jel bu farbal ponovo!!!!
Sutra ili prekosutra dolaze plinari rovati po dvorištu!!!!Pa onda dolaze majstori da naprave staze po dvorištu...Ja odo na posao i vratim se za tjedan-dva kak bu gotovo!!!!
Ovih dana nemojte baš očekivati neke radove od mene osim ovih građevinskih!!!
Nadam se samo da nebu opet neka pijavica prošla mojim dvorištem!!!!
Čujemo se kad ulovim vremena,ali škicnut ću svaki dan na Vaše stranice da si malo smirim živčeke...

Broj komentara: 5:

  1. Jadna! Kod nas je samo kiša padala i puhalo je... bojala sam se da ne zvekne tuča, ali nije! Ja s brda vidim prema Lučkom i vidjelo se kad je dolje plelo nevreme... tada je kod nas još bilo mirno. Samo kratko, da sam stigla pokupiti stvari s terase.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kod nas u Đakovu nije bilo loše, malo vjetra i par kapi kiše!

    OdgovoriIzbriši
  3. I kao nakon svake nepogode, važno je da vama nije ništa ... šteta se uvijek može nadoknaditi bez obzira kolika je, ali kad netko nastrada...

    OdgovoriIzbriši
  4. A kaj je ona crvena crta na kući.Oznaka za avione ?Ili predviđena za rušenje pa označena?
    Ljerka.....

    OdgovoriIzbriši
  5. @Ljerka-je to ti je za navođenje da je avion slučajno ne fula kad preleće!!!Ma ne izgleda tak ružno u živo...ALI!!!Nije nitko reko da ju nebum prefarbala...

    OdgovoriIzbriši