03 veljače 2008

Nešto drugo...

Malo me popustila manija štrikanja...
Istina i dalje kupujem vune i konce za pletenje,ali morat će pričekati .
U stvari ,krenula sam završiti neke stvarčice koje stoje već duže vrijeme.
Tako je na red došla i ova torbica.
Torbica
Dugo je stajala u košarici jer mi se nije dalo raditi podstavu ,šivanje me svaki put razljuti,a iskreno nisam imala nikakvu ideju za ručku.Našla sam kod mame neke mesingane kolutiće pa sam ih heklanjem spajala,provukla traku i čisto je zgodno ispala!

U međuvremenu sam kupila komad leakrila boje bijele kave ...Na takvom sam materijalu još tam negdje u drugom razredu osnovne škole (ajme kad je to bilo???!!!) napravila svoj prvi stolnjačić na MALIM VEZILJAMA. Taj je koliko se sječam završio kod moje bake .Moram je baš pitati jel još živ!
No, evo počela sam nešto malo vesti...

img022

Jako mi se sviđa ova mustra,djeluje pomalo starinski.Boja konca je ispala tamnija nego je u prirodi,to je inače boja starog zlata i u živo izgleda puno ljepše.
Sad me malo drže križići,a kaj bu drugi tjedan -vidjet ću!Istina ovaj stolnjak ide polako,a ja sam si uzela poveći komad za napraviti.
Kad mi dosadi i on će završiti u košarici na čekanju...

Broj komentara: 9:

  1. Jako mi se sviđa mustra kojom vezeš. I ja sam dosta toga radila, pogotovo na panami koja je malo mekša od leakrila. Imam i ja dosta toga ' na čekanju', ali to ti je tako - ako ne završiš odmah ono što započneš, poslije ti se neda i to stoji unedogled. Kupujem dosta časopisa s ručnim radovima i kad prolistam, vidim nešto zgodno i odmah moram probati. Ali kad probam to ide, ide... a započeto stoji. Ah, kad smo mi žene takve, sve moramo probati! Torbica ti je isto bas slatka.

    OdgovoriIzbriši
  2. WOW! Sada je vez na redu! Super!

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je vez predivan. super je io boja konca i platno.

    OdgovoriIzbriši
  4. Samo polako - strpljen spašen, kako vele ljudi, i stolnjak bu jemput gotov!
    Torbica je odlična!

    OdgovoriIzbriši
  5. wooow, torbica je M - R - A - K!!! ideja s mesinganim alkama spojenim kukičanjem je genijalna. Ne znam što da kažem. U vez se ne kužim (iz principa zvanog lijenost ;-) pa ću reći samo da je divno.

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako lijepa torbica, a i vez. Samo polako, već bu završil na stolu uz tvoj ponosni osmijeh!
    Viš, preživjela si rođendan! Meni tek predstoji za mjesec dana...

    OdgovoriIzbriši
  7. Da li bih mogla dobiti shemu za ovaj predivni vez na leakrilu? Iako sam nova, odusevljava me kreativnost svih vas, nadam se da cu (nekad ponovno) imati slobodnog vremena da se malo bavim opet kreativnim aktivnostima!
    Shemu molim na mail: sonia_bm@hotmail.com
    Pozdrav iz Pule

    OdgovoriIzbriši
  8. Prekrasna je torbica, tim više što je u pitanju ručni rad koji cijenim...eto, sva sreća da te malo popustila manija štrikanja pa si je uspjela dovršiti!
    Šema na križiće je jako lijepa i upravo križići su mi najljepši u vezu, ali s obzirom da me vid baš ne služi kao prije, one rupice mi bježe, pa sam nažalost odustala od ovakve vrste veza, a ti samo hrabro kreni i napravi puno lijepih radova!
    Lp

    OdgovoriIzbriši