16 studenoga 2007

BOŽIĆ DOLAZI...

Kako u glavi imam puno toga što bi voljela napraviti do ovog Božića počela sam malo i raditi po tom pitanju....

img002
img001
Ima još nešto započeto ali...kad zgotovim.
Namjeravam napraviti par čizmica onak za iznad kamina (onom tko ima kamin...ja još nemam)pa unutra natrpati slatkiša...
No nisam ni štrikanje zapostavila...
img003
Ovo će biti šal.Kako je sve hladnije,a moja kćer svake zima posije par komada valja se pripremiti...
No veli dijete:"Mama pa ovo su same rupe!Kak me bu to grijalo?"
Ima pravo,rupičast je i strašno mekan.No dok bude gotov dobil bu još neke detaljčiće pa neće biti baš običan (naravno ak uspijem u svojim zamislima).
Uz njega bi trebala i neka kapa...
A rukavice bum kupila jer to je već znanstvena fantastika za mene...

Broj komentara: 12:

  1. ...a ja baš pletem rukavice svojoj princezi, ali bez prstiju jer je takve naručila.
    @a za bebače je presladak dar i voljela bih roditi i pozvati te u babinje... a i mom mužu bi dobro došel slinček, podbradak ili kak ti veliš partihla, ali dodatno podložena najlonom!!! :)))))

    OdgovoriIzbriši
  2. Deda mraz ti je fenomenalan.meni se JAAAAKOOOOO svidja ovaj drugi primjerak.Ideja da okacis cizmice nije losa.Mozda i ja napravim nesto slicno.Nemam kamin u kuci ali snadjem se nekako.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ija se ovih dana spremam praviti ukrase za bor od slanog tijesta.Za vez nemam vremena,jer imam toku mnogo toga i neću stići...ja sam uvijek u fazi"mnogo htio,mnogo započeo"!Magical

    OdgovoriIzbriši
  4. @Lorna draga i tata Cico je dobio partihl podstavljen gumom!Pa kaj si mislila da ne razmišljam kak pajcek jede...A ti samo rodi i ja bum vezla,štrikala,heklala...
    @Drenka,i ja bum ih negdje smjestila iako nemam kamin.Frendica za čiju djecu ih radim ima kamin,a ima i 3 komada klinci pa se malo moram požuriti...
    @Magical,ukrase za bor ne radim.Kod mene je bor isključivo bijele boje i sve su kuglice staklene i neke su stare i po 100 godina.Tako je to kod mene od kad pamtim i ne želim mijenjati mada su mi i oni u razno raznim bojama lijepi...A o puno radova pa ne znam kaj bi primila neću ni pričati...moja mama ih zove UFO.Mogla bi otvoriti jedan blog samo o njima....

    OdgovoriIzbriši
  5. Rupice mogu grijati k'o lude - znam iz vlastitog iskustva! Samo nek se dijete ogrne i izađe na hladnoču - i garant joj ne bu hladno!

    OdgovoriIzbriši
  6. i ja sam za kćer kupila deblju vunu i planiram joj napraviti rupičasti šal - tako će jedino vunica doći do izražaja, a budući da je debela, trebala bi dobro grijati. Bar se nadam ;-) što se tiče SF-a, tu ti dajem ruku. Počela sam štrikati kapu i skužila da nije neki kunst, ali za rukavice... još se ne usudim ;-))

    OdgovoriIzbriši
  7. sono bellissimi questi babbo natale...sono per me?...grazie non dovevi disturbarti!!!allora asptto il postino

    OdgovoriIzbriši
  8. Predivni su djedovi Božičnjaci...jesu li za mene?... havala nemoj se dati smetati!!!!!!!Sada samo čekam poštara
    Prijevo Laurinog komentara.

    OdgovoriIzbriši
  9. http://venus.hooxs.com/portal.htm

    OdgovoriIzbriši
  10. rukavice su jednostavne, samo trebas probati :)

    OdgovoriIzbriši
  11. aha, joop, tako mi je i majstor koji je popravljao roletu rekao: ma, gospođo, pa to vam je jednostavno ;-))

    OdgovoriIzbriši
  12. Koliko god mi bili simpatični Božićni ukrasi i motivi, nekako nisam nikada imala volju raditi tematski za blagdane. Ne možeš ih iznijeti na svjetlo dana kada hoćeš, eventualno su pred očima par dana godišnje, tako da mi se čini preveliki trud, a mala vidljivost gotovog rada. Za nesreću, imam cijlu kolekciju Stoney creek s Božićnim temama i koji put kad ih pregledavam pomislim da bih mogla nešto napraviti, ali me srećom brzo prođe lol. Naravno, moj stav prema tematskim radovima ne umanjuje ljepotu tvojih Djeda Mrazova.

    OdgovoriIzbriši